ANKARA / YENİMAHALLE - Ostim Şehit Alper Zor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle okulumuzda Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Hülya Sarıçam, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Necla Uyar, tarih öğretmeni Semih Çalışkan, beden eğitimi öğretmeni Tuncay Mocan ve Satranç Kulübü öğretmenleri Gönül Binici, Kazım Çelik, Barış Yıldırım ve Naci Toga’nın rehberliğinde program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Ostim Şehit Alper Zor MTAL Müdür Yardımcısı Sezer Akkuzu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.  Sezer Akkuzu konuşmasında   “M. Akif Ersoy, Milli Mücadele’nin zor koşullarında kaleme aldığı İstiklal Marşı ile bu vatana olan sevdasını, Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını dile getirmiştir. Büyük şairi saygıyla anıyor; İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişinin 103. yılını kutluyorum.” mesajını verdi. İstiklal Marşı’nın kabulünün öyküsünü anlatan video, şiir ve oratoryo gösterileriyle devam eden program öğrencilerimizin hazırladığı kısa film gösterimi ile son buldu.

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 19:48 - Görüntülenme: 124